Vrijwilligers zijn het hart van STG!
De vrijwilligers die zich inzetten voor STG doen dit vanuit verschillende motieven.
Ze willen graag iets voor een ander betekenen, omdat ze snappen dat iemand met een beperking (en de omgeving) een steuntje in de rug kan gebruiken.
Wij vinden het belangrijk dat de vrijwilligers voldoening halen uit het contact. Daarom kijken we goed naar de kwaliteiten en de talenten van de vrijwilliger.
Wat onze vrijwilligers betekenen lees je in de onderstaande link.
Waar ligt jouw kracht en passie?
Als we weten wat bij jou past, gaan we kijken bij welke hulpvraag dit goed aansluit. Op deze manier is de kans op een geslaagde match het grootst. De vrijwilliger houdt zo vrijwilligerswerk het langste vol!
Vrijwilligers kunnen ex-professionele werkers zijn die, al dan niet tijdelijk, dit werk doen om hun vaardigheden te onderhouden of uit te breiden. De vrijwilliger kan in de praktijk ook ervaring en kennis opdoen voor de eigen ontwikkeling.
Lees hier een interview met een van onze vrijwilligers.
Welke eigenschappen heb jij als vrijwilliger?
In de uitvoering van het vrijwilligerswerk is het van belang dat je:
- zelfstandig kan werken;
- affiniteit hebt met de doelgroep;
- goed kan luisteren en communiceren;
- openstaat voor de (on)mogelijkheden van de ander en hier flexibel mee om gaat;
- een positieve instelling en doorzettingsvermogen hebt;
- kan samenwerken.
Als vrijwilliger kun je bij STG terecht om je in te zetten voor groepsactiviteiten in de wijk/ buurt, begeleiding van ondersteuningsgroepen, gastgezinnen, vervoersvrijwilliger en indien mogelijk individueel contact. Voor elke vrijwilliger wordt een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) aangevraagd.
Werkwijze nieuwe vrijwilliger
Elke vrijwilliger die zich aanmeldt heeft een kennismakingsgesprek met de coördinator op kantoor. In dit gesprek horen wij graag wat passies/ drijfveren van de vrijwilliger zijn. We willen graag weten wat de wensen, kwaliteiten, motieven en beschikbaarheid van de vrijwilliger zijn. Op die manier kunnen wij het beste aansluiten op de vraag waar de vrijwilliger enthousiast van wordt.
Matchingsgesprek
Als de coördinator een mogelijke match heeft voorgelegd aan de vrijwilliger, wordt bij akkoord een gesprek gepland op de locatie. De coördinator is hierbij aanwezig. In het gesprek wordt gesproken over de werkzaamheden, frequentie, dag en tijdsduur. We staan stil bij wederzijdse verwachtingen.
Evaluatiemomenten
Tijdens evaluatiegesprekken wordt het verloop van het vrijwilligerswerk en eventuele resultaten besproken.
Aanmelden als vrijwilliger
Aanmelden kan via e-mail op stg@thuiszorg-gehandicapten.nl
Zoek je een specifieke vacature, bekijk dan ons aanbod bij jou in de buurt:
Midden-Kennemerland
Zuid-Kennemerland